SZKTT Óvodái Újszentiváni Óvoda

Újszentiváni Óvoda

Újszentiváni Óvoda

Óvodánk történetében 100 éves múltra tekinthetünk vissza. Újszentivánon 1909. szeptember elsején nyílt meg az első óvoda. A világháború viszontagságos éveit túlélte az óvodai működés.

Jelenlegi óvodánkat 2016. szeptember elsején vehettük birtokba.

Nevelőmunkánkat Fábián Katalin: Tevékenységközpontú programja alapján végezzük, mely programot az óvoda arculatára formáltunk. Három óvodai csoporttal működünk, hat óvodapedagógus és három dajka néni szeretetteljes összehangolt munkájával folyik az óvodai nevelés. Az új épületben teljesen megújult a csoportszobák bútor- és játékállománya, a kiszolgáló helyiségek a legmodernebb eszközökkel felszereltek.

A hatalmas területű udvaron ovifoci pálya is található a hozzá szükséges sporteszközökkel. A játszótéri beépített játékok teljesen felújított állapotban kerültek elhelyezésre és sok mobil játékeszköz is biztosítja a gyermekek mozgásigényének kielégítését. A mobil KRESZ park használatával lehetővé válik a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelése, közlekedési magatartásuk formálása. Az új épület és a rengeteg családközpontú program, valamint az elnyert „Zöld Óvoda” minősítés is hozzájárult ahhoz, hogy évről évre egyre több szülő szavaz bizalmat intézményünknek.

A „Zöld Óvoda” megtisztelő címet először 2009-ben, másodszor pedig 2012-ben, harmadszor 2016-ban nyertük el, és büszkén viseljük.

Az óvodai környezeti nevelés célja a környezettudatos magatartás minták, értékek, szokások átadása élményeken és tapasztalatokon keresztül.

Mottónk

„ A természet hatalmas, az ember parányi. Ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel, mennyire érti meg, és hogyan használja fel erőit saját hasznára.” (Szent-Györgyi Albert)

Elérhetőségeink

  • 6754 Újszentiván, Felszabadulás u. 23.
  • Tel.: +36-20/772-3559
  • Nyitva tartás: 6.00-17.00 óráig
  • E-mail: ovodaujszentivan@gmail.com
  • Megbízott óvodavezető: Gulyásné Gál Éva

Térkép

 

 


SZKTT Óvodái


Ferencszállási Óvoda

SZKTT Óvodái Ferencszállási Óvoda

2016. szeptember 1-jétől a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Óvodái tagintézményeként működik az óvoda. Ferencszállás Csongrád megye déli részén található kis ...
Bővebben
Újszentiváni Óvoda

SZKTT Óvodái Újszentiváni Óvoda

Óvodánk történetében 100 éves múltra tekinthetünk vissza. Újszentivánon 1909. szeptember elsején nyílt meg az első óvoda. A világháború viszontagságos éveit ...
Bővebben
Szatymazi Óvoda

SZKTT Óvodái Szatymazi Óvoda

Óvodánk az 1920-as években épült kúria épületében működik, egy festőien szép, barátságos környezetben. Óvodánk tágas, fákkal díszített udvara lehetőséget biztosít ...
Bővebben
Csicsergő Óvoda, Deszk

SZKTT Óvodái Móra Ferenc Csicsergő Óvoda

A Móra Ferenc Csicsergő Óvoda Deszken, Szegedtől 10 km-re található. Óvodánkat 1985-ben építették, 2009 nyarán akadálymentesítették és felújították. Szép, megújult ...
Bővebben