Sándorfalvi óvoda fejlesztése – DAOP-4.2.1-11-2012-0018

Projekt bemutatása

Főbb pályázati adatok

Pályázat címe: Sándorfalvi óvoda fejlesztése
Projekt azonosító: DAOP-4.2.1-11-2012-0018
Kedvezményezett: Szegedi Kistérség Többcélú Társulása (6772 Deszk, Tempfli tér 7.)
Támogatás összege: 120 000 000 Ft
Kivitelezés helyszíne: 6762 Sándorfalva, Iskola u. 3 (hrsz.: 160.)
Kivitelezés ideje: 2013.07.22 – 2013.12.31.

A projekt rövid leírása

A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Operatív Programja keretében a Sándorfalvi óvoda fejlesztésére. A Sándorfalvi Pipacs Óvoda a Szegedi Kistérségi Többcélú Társulása Óvodáinak egyik tagintézménye, a támogatott pályázat az óvoda Iskola utcai telephelyén található épület felújítására és bővítésére vonatkozik.

A pályázat fő célja az óvoda kapacitásbővítése, melynek érdekében az óvodai férőhelyszámot 20 fővel tervezzük növelni, ehhez a jelenlegi csoportszobák számát 3-ról 4-re kívánjuk emelni. A fejlesztés keretében sor kerül az épület komplex akadálymentesítésére, homlokzatának felújítására, a nyílászárók cseréjére, valamint az óvoda teljes belső átalakítására is. A projekt során beszerzésre kerülnek továbbá az egyes helyiségek normakövetelmények szerinti legalapvetőbb berendezési és nevelési eszközei, valamint a már teljesen elavult bútorok és a legszükségesebb udvari játékok cseréje is megvalósul.

A beruházás eredményeként összességében egy minőségi színvonalú, egészséges és kevésbé zsúfolt nevelési környezet teremthető meg. Ez jelentősen segíti az óvodában nevelt hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációját.

A funkcionálisan 3 fő részre tagozódó épületet a meglévő épített környezethez igazodóan tervezték. A jelenlegi nyeregtetős óvodaépület megmarad ugyan, de azt teljesen felújítják. Ebben az épületrészben található valamennyi helyiségnek – egy kis csoportszoba kivételével – új funkciója lesz. Itt kap helyet többek között a tantestületi szoba, az orvosi szoba, a tornaszoba és a logopédiai-fejlesztő szoba. Ezt a tömeget „kötik össze” az egy közlekedőre felfűzött csoportszobák és kiszolgáló helyiségeik (gyermek öltözők-mosdók), melyek egy lapos tetős épületbővítményben kerülnek elhelyezésre. Az utcafronton található, szintén teljesen új épületrészben az étkező és kiszolgáló helyiségei (konyha, raktár, mosogató helyiségek, dolgozói szociális blokk) lesznek. Ez a tömb a meglévő környezetbe illeszkedő, magas tetős tömeget kap.

Az építés befejezési határideje 2013. december 31., az óvoda végső átadása 2014 tavaszán.

 

Támogató

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 120 000 000 Ft.

A projekt elszámolható összköltsége: 126 315 789 Ft

Támogatás intenzitás: 95 %

Új Széchenyi terv

Közbeszerzések

A projektben az építési tevékenységre kiírt közbeszerzés lezaljott. A nyertes céggel (Ferroép Fővállalkozó és Szerelőipari Zrt.) 2013. július 22-én kötöttük meg a vállalkozási szerződést. Az építés várhatóan még az idei év végére befejeződik.

Az eszközök beszerzésére irányuló közbeszerzés jelenleg folyamatban van.

Letölthető dokumentumok:

ajanlatteteli-felhivas

vallakozasi-szerzodes

Nyilvánosság

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

„Sándorfalvi óvoda fejlesztése”
DAOP-4.2.1-11-2012-0018

A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Operatív Programja keretében meghirdetett ?Nevelési Intézmények korszerűsítése? tárgyú (kódszám: DAOP-4.2.1-11) pályázati felhívásra. A támogatott pályázat a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Óvodái nevű intézmény Sándorfalvi Pipacs Óvoda tagintézménye Iskola utca. 3. sz. alatti telephelyének fejlesztésére vonatkozik.
A pályázat fő célja az óvoda kapacitásbővítése, melynek érdekében az óvodai férőhelyszámot 20 fővel tervezzük növelni, amihez a jelenlegi csoportszobák számát 3-ról 4-re emeljük. A fejlesztés keretében sor kerül az épület komplex akadálymentesítésére, homlokzatának felújítására, a nyílászárók cseréjére, valamint a teljes belső átalakítás révén azon helyiségeknek a kialakítására (pl.: tantestületi szoba, orvosi szoba, tornaszoba, logopédiai-fejlesztő szoba, új étkező, stb.), amelyeket a pályázat és az óvodákra vonatkozó Magyar Szabvány előír. Beszerzésre kerülnek továbbá az egyes helyiségek normakövetelmények alapján megszabott legalapvetőbb berendezési és nevelési eszközei, valamint a már teljesen elavult bútorok és a legszükségesebb udvari játékok cseréje is megvalósul.
A beruházás eredményeként ? a köznevelési törvényhez és a kistérség közoktatási esélyegyenlőségi tervéhez illeszkedően ? egy minőségi színvonalú, egészséges és kevésbé zsúfolt nevelési környezet teremthető meg. Ez jelentősen segíti az óvodában nevelt hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációját. A fejlesztéssel a település népességmegtartó képessége növelhető, hozzájárulva egyúttal a térség versenyképességéhez.
A Közreműködő Szervezet, MAG Zrt-vel a Támogatási Szerződés aláírása 2012. november 28-án történt meg, a közbeszerzési eljárásban nyertes építési vállalkozóval 2013. július 22-én kötöttünk szerződést. A kivitelezés még a nyár végén elindult, a tervek szerint az óvoda építése 2013. december 31-re befejeződik. A projekt Támogatási Szerződésben vállalt végső megvalósulási határideje: 2014. március 31.

A pályázat teljes elszámolható összköltsége 126 315 789 Ft, melyhez az óvoda fenntartója, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása, mint pályázó 6 315 789 Ft saját erővel járul hozzá.

A projektben az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 120 000 000 Ft.

Kapcsolattartó:
Horváth Levente pályázati tanácsadó
Telefon: 06 62/551-607
E-mail: horvath.levente@kisterseg-szegedi.hu

 

C típusú tájékoztató tábla

C típusú tájékoztató tabló

 

Hírek

A projekt előkészítési munkáit 2011. őszén kezdtük meg.
A pályázatot 2012. április 2-án nyújtottuk be az Irányító Hatósághoz.
A pályázat támogatásáról 2012. szeptember 17-én szereztünk tudomást.
A Közreműködő Szervezet, MAG Zrt-vel a Támogatási Szerződést 2012. november 28-án írtuk alá.
A kiviteli tervek elkészítését és az építésre vonatkozó közbeszerzési eljárás lefolytatását követően 2013. július 22-én kötöttünk vállalkozási szerződést a nyertes kivitelező céggel.
Az építés még a nyár végén elkezdődött és a szerződés szerinti befejezési határideje 2013. december 31. (A galériában fényképek találhatók az építésről)
A projekt végső zárására várhatóan 2014. március hónapban kerül sor.

 

Képgaléria