Színházlátogatás lebonyolítása a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Szociális Szolgáltató Központ ellátási területén élő idősek számára

Nemzeti Kulturális Alap

 

 

 

 

 

 

PROJEKT BEMUTATÁSA

Főbb pályázati adatok

Pályázó neve:                         Szegedi Kistérség Többcélú Társulása

Projekt címe:                          Színházlátogatás lebonyolítása a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Szociális Szolgáltató Központ ellátási területén élő idősek számára

Pályázati azonosító:              205108/07585

Támogatás összege:              250 000 Ft

A támogatott tevékenység megvalósításának időtartama:

  • kezdő időpontja: 2022. 05. 01.
  • befejező időpontja: 2022. 12. 31.

 A projekt tartalmának bemutatása

A programterv: a pályázó Szegedi Kistérség többcélú Társulása fenntartásában működő SZKTT Szociális Szolgáltató Központhoz tartozó négy település (Deszk, Tiszasziget, Kübekháza, Röszke) idősek klubjai tagjainak számára szervezett kulturális események, színházi előadások látogatása 66 fővel.

A megtekintett színházi előadás, a megvalósított program:

Szegedi Nemzeti Színház – EMLÉKSZEL MÉG? operettgála

A program célkitűzése: a Covid járvány alatt magányossá, bezárkózottá vált idősek mentálhigiénés állapotának javítása, a társas kapcsolatok erősítése a közös színházi program lebonyolításával.

A projekt várható eredménye, hatása

A pályázatban tervezett közös kulturális programokkal az idősek közösségépítő erejének növelését szeretnénk elérni.

A Covid járvány hatásai, a bezárkózás és elszigeteltség, a társas kapcsolatok, közös programok elmaradása erősen megviselték az időseket az utóbbi években, magányosak lettek, mentálhigiénés állapotuk romlott. Mindezek javulása, a szociális kapcsolatok erősödése, új kapcsolatok kialakítása várható a program lebonyolítása kapcsán. A járvány hatásait szeretnénk kompenzálni a közös, csoportos színházi előadás-látogatásokkal, az elzártság oldását, mentálhigiénés támogatást, az idősek szociális kapcsolatainak erősítését szeretnénk elérni.

TÁMOGATÓ

 A Nemzeti Kulturális Alapról szóló jogszabályi rendelkezések és a pályázati felhívás szerint benyújtott pályázat elbírálása alapján a KÖZMŰVELŐDÉS KOLLÉGIUMA, mint Támogató döntése alapján az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által nyújtott támogatás összege 250 000 Ft.

 

KÉPGALÉRIA