Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Röszkén, az SZKTT Szociális Szolgáltató Központ székhelyén (DAOP-4.1.3/D-2f-2009-0012)

Projekt bemutatása

Főbb pályázati adatok

  • Pályázat címe: Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Röszkén, a SZKTT Szociális Szolgáltató Központ székhelyén
  • Projekt azonosító: DAOP-4.1.3/D-2f-2009-0012
  • Kedvezményezett: Szegedi Kistérség Többcélú Társulása (6772 Deszk, Tempfli tér 7.)
  • Szerződés hatályba lépésének dátuma    2010.05.07
  • Szerződésben rögzített támogatás     39 378 881,-Ft
  • Szerződésben rögzített összköltség   43 754 312,-Ft

A projekt rövid leírása

A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása, mint pályázó 39.378.881,- Ft támogatást nyert a Szociális Szolgáltató Központ röszkei székhelyének Röszke, Rákóczi utca 22.) átalakítására, felújítására, a projekt összköltsége 43.754.312,- Ft.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósult meg.

A projekt a SZKTT Szociális Szolgáltató Központ Röszke, Rákóczi u. 22. szám alatti telephelyének felújítására, akadálymentesítésére irányult. Az épületben működik a családsegítés, gyermekjóléti szolgálat, a házi segítségnyújtás és a szociális étkeztetés. A projektben a teljes épület felújítását, a földszint akadálymentesítését, valamint 1 személygépjármű, 1 kerékpár és egyéb tárgyi eszközök (iroda és udvari bútorok, informatikai eszközök, mosógép) beszerzését valósítottuk meg.

A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása, mint fenntartó célja volt a beruházás megvalósításával, hogy a gyerekeket minél szélesebb tevékenységi körben tudjuk ellátni, a házi- és családgondozók rendszeresen eljussanak a gondozottakhoz, a klienseknek színvonalas ellátást nyújtsanak, a gépjármű használatával több, jobb minőségű szolgáltatást kínáljon az intézmény az ellátottak részére, segítsük a dolgozók munkáját, és mindezt a községben helyben tegyük, vagyis a szociális szolgáltatásokhoz az ellátottak helyben jussanak hozzá.

Az intézmény infrastrukturális fejlesztésével a településen való ellátás minőségének fejlesztése, a kliensek ellátásokhoz való hozzáférésének biztosítása, az intézmény dolgozóinak megfelelő munkakörülményeinek megteremtése volt a cél.

A projekt keretében beszerzett gépjárművet a szociális területen dolgozók a szociális feladatok ellátására 2011 júliusától már használják, ezzel a projektben tervezett beszerzések lezárultak. 

Képgaléria

Zárórendezvény (2011)

 

 

További képek www.roszke.hu/szoc.szk

 

Videó

 

 

Sajtócikk

 

Tudósítás a Kistérségi Hírek 2011/7. számában