Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése az SZKTT ESZI Alsókikötő sori telephelyén

Széchenyi 2020

INFOBLOKK

 

PROJEKT BEMUTATÁSA

Főbb pályázati adatok

Pályázó neve: SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

Projekt címe: Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése az SZKTT ESZI Alsókikötő sori telephelyén

Szerződés száma: TOP-6.6.2-15-SG1-2016-00002

Támogatás összege: 66 968 857 Ft

A projekt megvalósításának kezdete: 2017.11.17.

A projekt megvalósításának dátuma: 2021. 08. 31.

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt keretein belül az SZKTT ESZI Szeged, 6726 Szeged, Alsókikötő sor 5. hrsz: Szeged I. 1848/49/B/1 szám alatti ingatlan átalakítását, felújítását valósítottuk meg. A pályázó Szegedi Kistérségi Többcélú Társulása a SZKTT Egyesített Szociális Intézmény telephelyeinek felújítását, fejlesztését tűzte ki célul. Az egyik ilyen létesítmény az Alsókikötő sor 5. szám alatti épületben működő szociális intézményünk.

A projekt során az Alsókikötő sori telephelyen fejlesztett szociális alapszolgáltatások:

  • étkeztetés,
  • idősek nappali ellátása.

A beruházás során a telephely komplett felújítása megtörtént. A telephely akadálymentesítése kapcsán készült egy akadálymentes parkoló, a bejárat át lett alakítva, valamint készült egy akadálymentes mosdó. A tálalókonyha teljes egészében felújításra került. Ezen kívül a telephely berendezései, bútorai, függönyök, szőnyegek is újakra lettek cserélve. Az újonnan beszerzett kanapék, fotelek, székek az idősek kényelmét, míg az irodabútorok és eszközök a dolgozók munkáját segítik.

A felújított telephely 60 idős embernek ad napközben kulturált elhelyezési és étkezési lehetőséget.

TÁMOGATÓ

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege  66 968 857 Ft (bruttó)

Támogatás intenzitás: 100 %

KÖZBESZERZÉSEK

A projekt megvalósítása során az építési tevékenységre és az eszközök beszerzésére is több közbeszerzési eljárást volt szükséges kiírni.

Az építési kivitelezés megvalósítása után az eszközbeszerzés (bútorok, szőnyegek, függönyök, konyhatechnológiai berendezések) beszerzése is megtörtént. A működési engedélyt a telephely megkapta. A projekt zárása 2021. 08. 31-én megtörtént.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUM

 

KÉPGALÉRIA