Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése az SZKTT ESZI Gáspár Zoltán utcai telephelyén

Széchenyi 2020

INFOBLOKK

 

PROJEKT BEMUTATÁSA

Főbb pályázati adatok

Pályázó neve: SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

Projekt címe: Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése az SZKTT ESZI Gáspár Zoltán utcai telephelyén

Szerződés száma: TOP-6.6.2-15-SG1-2016-00003

Támogatás összege: 51 982 201 Ft

A projekt megvalósításának kezdete: 2017.11.17.

A projekt megvalósításának dátuma: 2021. 08. 31.

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt keretein belül az SZKTT ESZI 6723 Szeged, Gáspár Zoltán utca 8. Fsz.1. hrsz: Szeged II. 15786/29/B/1 szám alatti ingatlan átalakítását, felújítását valósította meg. A pályázó Szegedi Kistérségi Többcélú Társulása a SZKTT Egyesített Szociális Intézmény telephelyeinek felújítását, fejlesztését tűzte ki célul. Az egyik ilyen létesítmény az Gáspár Zoltán utca 8. szám alatti épületben működő szociális intézményünk.

A beruházás során a telephelyen ki lettek cserélve a nyílászárók, a telephely homlokzati hőszigetelést kapott. Emellett a teljes alapterületen a radiátorok, világítótestek korszerűsítve lettek. Az ingatlan új burkolatokat kapott, át lett alakítva és teljesen fel lett újítva a vizesblokk. A telephely akadálymentesítése kapcsán készült egy akadálymentes parkoló, a bejárat át lett alakítva, valamint készült egy akadálymentes mosdó. A tálaló konyha:teljes egészében felújításra került, új konyhatechnológiai berendezéseket vásároltunk. Ezen kívül a telephely berendezései, bútorai, függönyök, szőnyegek is újakra lettek cserélve.

Az újonnan beszerzett kanapék, fotelek, székek az idősek kényelmét, míg az irodabútorok és eszközök a dolgozók munkáját segítik.

A felújított telephely 30 idős embernek ad majd napközben kulturált elhelyezési és étkezési lehetőséget.

A projekt során a Gáspár Zoltán utcai telephelyen fejlesztett szociális alapszolgáltatások:

  • étkeztetés,
  • idősek nappali ellátása.

Egyéb, megvalósításhoz kapcsolódó tevékenységek: tervezés, projektmenedzsment, műszaki ellenőrzés, közbeszerzés, eszközbeszerzés, tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása.

TÁMOGATÓ

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 51 982 201 Ft (bruttó)

Támogatás intenzitás: 100 %

KÖZBESZERZÉSEK

A projekt megvalósítása során az építési tevékenységre és az eszközök beszerzésére is több közbeszerzési eljárást volt szükséges kiírni.

Az építési kivitelezés megvalósítása után az eszközbeszerzés (bútorok, szőnyegek, függönyök, konyhatechnológiai berendezések) beszerzése is megtörtént. A működési engedélyt a telephely megkapta. A projekt zárása 2021. 08. 31-én megtörtént.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUM

 

KÉPGALÉRIA