Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése az SZKTT ESZI Kossuth Lajos sugárúti telephelyén

Széchenyi 2020

INFOBLOKK

 

PROJEKT BEMUTATÁSA

Főbb pályázati adatok

Pályázó neve: SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

Projekt címe: Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése az SZKTT ESZI Kossuth Lajos sugárúti telephelyén

Szerződés száma: TOP-6.6.2-15-SG1-2016-00006

Támogatás összege: 60 794 834 Ft

A projekt megvalósításának kezdete: 2017.11.17.

A projekt megvalósításának dátuma: 2021. 08. 31.

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt keretein belül az SZKTT ESZI 6724 Szeged, Kossuth L. sgt 115. hrsz: Szeged II. 12649/3/B/1 szám alatti ingatlan átalakítását, felújítását valósította meg. A pályázó Szegedi Kistérségi Többcélú Társulása a SZKTT Egyesített Szociális Intézmény telephelyeinek felújítását, fejlesztését tűzte ki célul. Az egyik ilyen létesítmény a Kossuth L. sgt 115. szám alatti épületben működő szociális intézményünk.

A beruházás során a telephely új homlokzati hőszigetelést kapott, emellett a teljes alapterületen a radiátorok, világítótestek korszerűsítve lettek. Az ingatlan új burkolatokat kapott, fel lett újítva a vizesblokk. A telephely akadálymentesítése kapcsán készült egy akadálymentes parkoló, kialakításra került a bejárat és egy akadálymentes mosdó. A tálaló konyha:teljes egészében felújításra került, új konyhatechnológiai berendezéseket vásároltunk. Ezen kívül a telephely berendezései, bútorai, függönyök, szőnyegek is újakra lettek cserélve.

Az újonnan beszerzett kanapék, fotelek, székek az idősek kényelmét, míg az irodabútorok és eszközök a dolgozók munkáját segítik.

A felújított telephely 60 idős embernek ad majd napközben kulturált elhelyezési és étkezési lehetőséget.

A projekt során a Kossuth Lajos sugárúti telephelyen fejlesztett kívánt szociális alapszolgáltatások:

  • étkeztetés,
  • házi segítségnyújtás,
  • időskorúak nappali ellátása.

Egyéb, megvalósításhoz kapcsolódó tevékenységek: tervezés, projektmenedzsment, műszaki ellenőrzés, közbeszerzés, eszközbeszerzés, tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása.

TÁMOGATÓ

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 60 794 834 Ft (bruttó)

Támogatás intenzitás: 100 %

KÖZBESZERZÉSEK

A projekt megvalósítása során az építési tevékenységre és az eszközök beszerzésére is több közbeszerzési eljárást volt szükséges kiírni.

Az építési kivitelezés megvalósítása után az eszközbeszerzés (bútorok, szőnyegek, függönyök, konyhatechnológiai berendezések) beszerzése is megtörtént. A működési engedélyt a telephely megkapta. A projekt zárása 2021. 08. 31-én megtörtént.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUM

 

KÉPGALÉRIA