Tiszaszigeti tanyagondnoki szolgálat részére tanyabusz beszerzése

PROJEKT BEMUTATÁSA

Főbb pályázati adatok

Pályázó neve: SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

Pályázati felhívás kódja: MFP-TFB/2020

Projekt címe: Tiszaszigeti tanyagondnoki szolgálat részére tanyabusz beszerzése

Projektazonosító: 3094491679

Támogatási összeg: 14 954 498 Ft

Projektmegvalósítás ideje: 2021. 09. 21.

A projekt tartalmának bemutatása

A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása a Magyar Falu Program keretében meghirdetett „Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése” pályázati kiírás alapján (1043/2020. (II. 17.) Korm. határozat) támogatást kért egy Ford Transit Custom L2H1 – LWB típusú 9 személyes kisbusz beszerzéséhez. A beszerzéssel érintett tanyagondnoki szolgálat a pályázat benyújtásakor nem rendelkezett falubusszal, az új gépjármű beszerzésére a meglévő tanyagondnoki szolgálat feladatainak ellátása céljából került sor.

A településen 2019. július 01. napjától kezdődően működik a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása által fenntartott Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Szociális Szolgáltató Központ keretében a tanyagondnoki szolgáltatás, melynek ellátási területe Tiszasziget község közigazgatási területe. A pályázat benyújtásakor a szolgáltatás ellátásához egy tanyagondnoki személygépkocsi állt rendelkezésre, melynek állapota már erősen leromlott, szükségszerű volt a cseréje.

TÁMOGATÓ

Támogató: Magyarország Kormánya

A Miniszterelnökséget vezető miniszter pályázatot hirdetett a Magyar Falu Program 2020. évi végrehajtásáról szóló 1043/2020. (II. 17.) Korm. határozat alapján Magyarország területén működő 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai számára Tanya- és falugondnoki buszok beszerzésének támogatására.

A támogatás összegét a Miniszterelnökség hazai forrásból biztosítja a Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény 1. melléklet XI. Miniszterelnökség fejezet, 30. Fejezeti kezelésű előirányzatok cím, 1. Célelőirányzatok alcím, 41. Magyar Falu Program jogcímcsoport, 2. Magyar Falu Program alprogramjainak támogatása jogcím terhére.

KÖZBESZERZÉSEK

A projekt megvalósítása során 9 személyes kisbusz közbeszerzési eljárást volt szükséges kiírni. A közbeszerzési eljárás sikeres volt, a gépjármű szállítása, átadása megtörtént 2021. augusztusában.

 

KÉPGALÉRIA