Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése az SZKTT ESZI Kereszttöltés utcai telephelyén

Széchenyi 2020

INFOBLOKK

 

PROJEKT BEMUTATÁSA

Főbb pályázati adatok

Pályázó neve: SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

Projekt címe: Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése az SZKTT ESZI Kereszttöltés utcai telephelyén

Szerződés száma: TOP-6.6.2-15-SG1-2016-00004

Támogatás összege: 70 900 781  Ft

A projekt megvalósításának kezdete: 2017.11.17.

A projekt megvalósításának várható ideje: 2022. 04. 26.

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt keretein belül az SZKTT ESZI 6723 Szeged, Kereszttöltés u. 29/b hrsz.: Szeged II. 10109/16 szám alatti ingatlan átalakítását, felújítását valósítottuk meg. A pályázó Szegedi Kistérségi Többcélú Társulása a SZKTT Egyesített Szociális Intézmény telephelyeinek felújítását, fejlesztését tűzte ki célul. Az egyik ilyen létesítmény a Kereszttöltés u. 29/b szám alatti épületben működő szociális intézményünk.

A beruházás során a telephely homlokzati hőszigetelést kapott. Emellett a teljes alapterületen a radiátorok, világítótestek korszerűsítve lettek. Az ingatlan új burkolatokat kapott, át lett alakítva és teljesen fel lett újítva a vizesblokk. A telephely akadálymentesítése kapcsán készült egy akadálymentes parkoló, valamint egy akadálymentes mosdó. A tálaló konyha teljes egészében felújításra került, új konyhatechnológiai berendezéseket vásároltunk. Ezen kívül a telephely berendezései, bútorai, függönyök, szőnyegek is újakra lettek cserélve. Kiépítésre került továbbá az informatikai hálózat. A telephelyre 1 db 9 személyes kisbusz beszerzése is megtörtént.

Az újonnan beszerzett kanapék, fotelek, székek az idősek kényelmét, míg az irodabútorok és eszközök a dolgozók munkáját segítik.

A felújított telephely 60 idős embernek ad majd napközben kulturált elhelyezési és étkezési lehetőséget.

A projekt során a Kereszttöltés utcai telephelyen fejleszteni kívánt szociális alapszolgáltatások:

  • étkeztetés,
  • idősek nappali ellátása.

Egyéb, megvalósításhoz kapcsolódó tevékenységek: tervezés, projektmenedzsment, műszaki ellenőrzés, közbeszerzés, eszközbeszerzés, tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása.

TÁMOGATÓ

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 70 900 781 Ft (bruttó)

Támogatás intenzitás: 100 %

KÖZBESZERZÉSEK

A projekt megvalósítása során az építési tevékenységre és az eszközök beszerzésére is több közbeszerzési eljárást volt szükséges kiírni.
Az építési kivitelezés megvalósítása után az eszközök (bútorok, szőnyegek, függönyök, konyhatechnológiai berendezések) és egy 9 személyes kisbusz beszerzése is megtörtént. A működési engedélyt a telephely megkapta. A projekt zárása 2022. 04. 26-án megtörtént.

 

KÉPGALÉRIA